Ons Kickstarter-verhaal

Kickstarter: in één maand van €0 naar €10.125 en Koning Koelkast in productie!

15 juni!

08:00 uur: 4 opgewonden nerds met positieve zenuwen openden hun laptop om hun videogesprek te starten. Na twee minuten de tijd te hebben genomen om van hun slechte haardagen af ​​te komen en wat geklets werden de dingen echt! Het was de belangrijkste dag van het Koning Koelkast-project, want in 20 minuten zouden we op de "Launch"-knop op Kickstarter drukken.

08:20 uur: Natuurlijk, hoe kieskeurig we ook waren, we hadden urenlange zorgvuldige discussies gehad over hoe laat we moesten starten en welk financieringsdoel we moesten stellen. We besloten als volgt; ons doel is €1000 en we zouden om 08:30 uur van start gaan. Maar toen de klok 08:20 sloeg, zei een van ons: "Jongens, ik denk dat we het gaan halen. Laten we nu starten en ambitieuzer zijn met €1500! Grappig hoe we in deze situatie binnen 2 seconden tot een akkoord kwamen. En dus sloeg Koen die knop "Launch" kapot om onze campagne te starten.

We wendden ons allemaal tot onze e-mails en telefoons om al die lieve mensen op de hoogte te stellen die hun interesse in onze game toonden!

 

09:02 uur: We wisten niet dat de €1500 al was gefinancierd en de zaken gingen door het dak. Steeds meer mensen steunden ons project en werden de vroege financiers van ons kaartspel. Nou, het gevoel dat ons gaf? Gewoon geweldig en niet op papier vast te leggen!

23:12 uur: Waanzinnig wat een geslaagde dag was het. Zo leuk om te zien dat al die mensen je steunen in ons streven. Als gevolg hiervan bleef onze financiering stijgen en zo gebeurde het dat we voor middernacht op weg waren naar €5000 financiering. We hoopten echt dat we dit zouden bereiken en toen om 23:12 uur waren we er! € 5.000 financiering en 209 donateurs. Is er een betere manier om onze slaap te beginnen?

 

16 juni!

06:48 uur: Dennis wordt wakker, checkt de Kickstarter en zet een berichtje in onze whats app: “€5126 lekker wakker worden hoorrr”. En voor Sjoerd werd het wakker worden nog beter. Om meer exposure te krijgen, plaatste Koen een video op TikTok van Sjoerd, gekleed in zijn Koning Koelkast-trui, die belachelijk aan het dansen was. Belangrijke opmerking: Sjoerd was behoorlijk dronken op het moment van filmen en had geen actieve herinneringen aan dat moment, noch Koen die checkte of het goed was om de video te uploaden. Misschien is het het beste om je geen link naar de video te geven, maar als je hem zo graag wilt zien, weten we zeker dat je hem kunt vinden.

Hoe dan ook, terug naar de Kickstarter-campagne.

16 juni – 12 juli!

Traditioneel goed draaiende Kickstarter-campagnes hebben de meerderheid van hun donateurs en financiering al op de eerste dag. En wij ook. In de dagen die volgden kregen we gemiddeld zo'n € 130 euro per dag. We hielden de promotie in stand door onszelf te publiceren in verschillende kranten, op radio's, advertenties te plaatsen, op sociale media te posten en meer. We kregen een 8 van Nox Spellenzolder, wat een volwassen prestatie voelde!

12 juli - 15 juli!
Met nog iets meer dan 3 dagen te gaan, een gemiddelde financiering van € 130 in de afgelopen dagen en een financiering van ongeveer € 9000 op 12 juli, de magie lijn van € 10.000 financiering leek een droom. Maar goed, dromen moeten uitkomen. Dus toen we op 15 juli op € 9.400 zaten, we onze krachten bundelden en al onze influencer-energie uitpersden, waren we toegewijd om het doel te bereiken. Met Koen en Niels in Nederland, Dennis in Zwitserland en Sjoerd in Italië deden we allemaal onze taken en zagen we het effect. De financiering bleef maar stijgen en stijgen en 8 uur voor het einde van de campagne (en de start van de Europese nacht) is het ons gelukt! € 10.000 financiering!

15 juli!
05:42 am: “Yeaaaah” zijn Koens eerste letters op whats app die dag. En 3 uur later eindigde onze Kickstarter-campagne met een uiteindelijke financiering van € 10.125. We waren zo blij met dit grote succes en feliciteerden elkaar met het resultaat en al het werk dat we hebben verzet.

Dus wat gebeurde er de dagen erna? Ook hadden we wat vakantie en tijd nodig om de afgelopen mooie maand te verwerken! Het was echt zo'n super leuke ervaring!

 

wat is de volgende stap?

Wat zegt u nu? Makkelijk: King koelkast wereldwijd! Ohw en natuurlijk, als Elon Musk de maan bevolkt, zal Koning Koelkast er ook voor zorgen. Maak je geen zorgen. 

Om daar te komen, is de eerste stap om onze game fysiek te produceren. Al voor en tijdens de kickstarter-campagne hebben we nauw contact gehad met onze kaartspelfabrikant om alle productiebestanden op de rails te krijgen. Dit is nu allemaal goed geregeld.

Vanwege de Covid-crisis en de extreme druk op de karton- en kaartspellenmarkt gingen de productiedoorlooptijden plotseling van 12 weken naar 22 weken. Dit alles in aanmerking nemend verwachten we in december Koning Koelkast voor de deur te kunnen krijgen bij al onze donateurs.

Als je jouw exemplaar nog niet hebt gereserveerd en ook in december een mooie gekroonde koelkast voor de deur wilt hebben. Zorg ervoor dat je er een krijgt!

 

.